Klaas Visser BMW

3 bijzondere BMW-modellen die je nog niet kende!

Geplaatst op

BMW’s zijn de laatste decennia niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De veelal luxueuze personenauto’s van het Duitse concern weten de aandacht te trekken en klasse uit te stralen zonder te overdrijven. Desalniettemin zijn er naast de bekende modellen die we op het Nederlandse asfalt zien, ook nog een paar modellen van het merk die wat minder bekend en zichtbaar zijn. In deze blog noemen we 3 bijzondere BMW-modellen die je naar alle waarschijnlijkheid nog niet eerder hebt gezien!

BMW E25 Turbo (1972)

Deze bijzondere en erg sportieve BMW was gemaakt ter ere van de Olympische spelen. Het had een ingebouwd radarsysteem zodat het de bestuurder kon waarschuwen voor scherpe bochten die eraan zaten te komen. Als je het model ziet, valt je mogelijk direct op waar de inspiratie voor het model BMW M1 vandaan is gekomen. Ook in de 8 serie zie je onderdelen terugkomen van dit model van bijna 50 jaar terug.

BMW 328 Hommage (2011)

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een wagen uit de jaren ’30 eruit zou zien in een modern jasje? De automobielen uit de jaren ’30 kenmerkten zich door een lange voorkant, grote ronde koplampen en hoekige vormen afgewisseld met ronde accenten. De 328 Hommage is een eerbetoon aan de 328 uit de jaren ’30 en steekt oude ontwerpideeën in een nieuw jasje.

BMW M1 Hommage Concept

Deze concept car is een mooie combinatie van de bovengenoemde modellen. Dit model is namelijk ook een Hommage project, maar dan naar de M1, de bekende sportwagen van BMW uit de jaren ’80. Als je dit Hommage project naast een M1 zet, en een E25 Turbo, zie je een interessante en leuke ontwikkeling in design vanaf begin jaren ’70, tot nu.

Zo’n uniek model bezitten is natuurlijk erg leuk en je valt er goed mee op, maar houd er rekening mee dat ze niet een volledige garantie hebben en dat, mocht er iets stuk gaan, je misschien nog zo makkelijk aan een nieuw onderdeel komt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden