Klaas Visser BMW

Aanhangwagen huren of kopen? Hier moet je op letten!

Geplaatst op

Wil je een nieuwe aanhangwagen kopen? Of huren? Dan is het handig om te weten wat je wilt. Welk type aanhangwagen? In deze blog hebben we het hierover. 

Het type aanhangwagen

Aanhangers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een aanhanger kiezen wordt een stuk makkelijker wanneer je jezelf verdiept in de verschillende soorten. Zo heb je de:

  • Kleine aanhangwagen met één as, dit is een open aanhangwagen met een laadvermogen van 250 kilogram. Deze kleine wagen kan je gebruiken voor een aantal dozen, een bed zal er namelijk niet in passen. 
  • Grote aanhangwagen met één as, deze aanhangwagen kan je beladen met 400 kilogram. Je zou je dan ook een bank of bed in kunnen voeren.                                                                                                                         
  • Kleine aanhangwagen met een kap, dit is eigenlijk dezelfde aanhangwagen als de kleine aan een wagen met één as, het enige is dat deze een kap heeft waardoor je ook met nat weer je spullen kunt vervoeren. Deze aanhangwagen is groot genoeg om een eenvoudige inboedel van A naar B te brengen, het gewicht gaat tot 320 kilogram. 
  • Grote aanhangwagen met 2 assen, deze aanhangwagen gaat tot tot 1140 kilogram. 
  • Een grote aanhangwagen met 2 assen en een kap, in deze wagen past een inboedel tot 1060 kilogram. Goed voor de complete inboedel die je zelf kunt verhuizen.

Een hele collectie waar je uit kunt kiezen! Zo kun je vrijwel altijd een aanhanger vinden die bij je wensen past. 

Gewicht

Voordat je met een aanhangwagen de weg op kunt, moet je voldoen aan een  aantal regels. Wanneer je alleen in het bezit bent van een B-rijbewijs, dan mogen de aanhanger en de spullen bij elkaar niet meer wegen dan 750 kilogram. De combinatie van aanhanger en auto mag wegen: 3500kg. Het gewicht van de lading in de aanhanger mag niet zwaarder zijn dan het trekvermogen van de auto. Deze is terug te vinden op het kentekenbewijs.

Voorwaarden

Er zijn ook een aantal voorwaarden waar je je aan zou moeten houden bij het huren van een aanhanger, zoals tijdens het rijden moet de lading afgedekt zijn. Je kan de verhuurder dan ook vragen naar een afdekzeil. De aanhanger moet voorzien zijn van een wit kenteken. Heb je hier wat anders voor in de plaats, dan kun je een boete krijgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Autofans kunnen hun hart ophalen hier op klaasvisserbmw.nl. Jij ook! Check onze leuke blogs over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ klaasvisserbmw.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden