Klaas Visser BMW

De last van een vrachtwagenchauffeur in 2019

Geplaatst op

Vrachtwagenchauffeur, een bijzonder beroep wat velen willen uitoefenen. De hele wereld over rijzen en veel kilometers maken. Maar is dit beroep wel zo mooi als velen denken, of zitten er toch nog wat addertjes onder het gras? In deze blog nemen we het beroep van vrachtwagenchauffeur met je door. Lees snel verder en kijk of het bij jou past.

Lange dagen & ritten

Als chauffeur van een grote vrachtwagen kan het zomaar zijn dat je lang onderweg bent en naar landen moet rijden in het oosten van Europa. Je komt dus mooie plaatsen tegen en hebt heel veel vrijheid. Voor velen het grootste voordeel om vrachtwagen chauffeur te worden. Het is algemeen bekend dat je als chauffeur lange dagen maakt. Daarom ben je verplicht om elke 4,5 uur te stoppen voor een pauze van minimaal 45 minuten. Veel van huis weg, dat moet je maar kunnen. Maar het loont ook, vrachtwagenchauffeurs verdienen erg goed door de vele uren die ze maken. Ze maken namelijk zomaar 60 uur per week. Daarnaast is het beroep als chauffeur erg divers. Elke dag is anders en vol met onverwachte, nieuwe dingen. Ook stop je regelmatig en kom je veel verschillende mensen tegen, dus een sociaal beroep is het zeker.

Het kopen van een vrachtwagen

Voor beginnende vrachtwagenchauffeurs wordt het steeds lastiger een vrachtwagen te kopen. De vrachtwagens zijn gewoon te duur. En lang niet bij elke werkgever krijgt de chauffeur een truck om zijn werk te doen. Financiering bij de bank? Die is steeds lastiger te krijgen voor een beginner op de beroepenmarkt. Steeds meer chauffeurs kiezen door deze redenen voor een vrachtwagen in bruikleen of leasen er een. Doordat ze een vrachtwagen leasen kunnen ze betere en meer klussen binnen halen, met een eigen vrachtwagen kunnen ze namelijk meer vragen voor hun rit. 

Een vrachtwagen huren

Nu kan het ook zo zijn dat je een vrachtwagen niet altijd nodig hebt, dan kan het een idee zijn om een vrachtwagen te huren. Dit kan in sommige gevallen goedkoper zijn en zeker als je nog maar net begint. Voordelen hiervan zijn natuurlijk dat je zelf geen wegenbelasting en verzekering betaalt, die zijn al in de prijs opgenomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Autofans kunnen hun hart ophalen hier op klaasvisserbmw.nl. Jij ook! Check onze leuke blogs over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ klaasvisserbmw.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden