Klaas Visser BMW

Een auto vanuit het buitenland importeren

Geplaatst op

Het importeren van een auto vanuit het buitenland is de laatste jaren aantrekkelijk. Zo vergelijken mensen de autoprijzen van Nederland en Duitsland met elkaar. De laatste tijden is er geen groot verschil tussen de autoprijzen. Voorgaande jaren was dit wel het geval, waardoor mensen eerder een auto gingen importeren. Wel zijn er bij het importeren van auto’s zaken waar je op moet letten.

Een aantal zaken voor het importeren van je auto

Zo kan je bij het importeren van een auto te maken hebben met kosten zoals transport, bpm, btw, kentekenplaat en RDW-keuring.

Transportkosten

Als je een bedrijf inschakelt die het transport van je auto regelt, hangen daar natuurlijk kosten aan vast. Per bedrijf zullen de kosten van transport verschillen. Het is verstandig om offertes aan te vragen. Met offertes kan je een vergelijking maken en de beste optie kiezen. Als je een bedrijf inschakelt om je auto te importeren, draaien zij gelijk een kostenplaatje voor jou uit. Hiermee nemen ze verschillende kosten mee en brengen ze het voor jou in kaart. Voor een bepaald bedrag regelt dat bedrijf de verwerking van je importauto, waardoor je gerust achteruit kunt leunen. 

BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen)

Voor iedere auto die in Nederland een kenteken krijgt, wordt er eenmalig een BPM in rekening gebracht. Dit is belasting wat je voor je aanschaf betaalt. De hoogte van je BPM kosten wordt bepaald op basis van CO2-uitstoot. Bij auto’s met schade heb je altijd te maken met een lagere BPM. 

BTW kosten

Vervolgens heb je te maken met btw-kosten wat in Nederland gehanteerd wordt op 21%. Als je het btw-tarief in het buitenland hebt betaald, wordt er ook een btw-tarief in Nederland gehanteerd. Je kunt wel als ondernemer de btw kosten verrekenen.

Kentekenplaat & RDW-keuring

Daarnaast heb je een kentekenplaat en een RDW-keuring nodig. Voor een nieuwe Nederlandse kentekenplaat dien je zelf te betalen. Ook moet de auto door de RDW goedgekeurd worden. Dit kost ongeveer €100,-. Hiermee mag het voertuig zonder verdere keuring tot zowel de weg in Nederland als in andere EU-landen toegelaten worden.

Autoverzekeringen

Een BMW verzekering aangaan is erg belangrijk. Voordat je met je auto op weg gaat is het verstandig als je je auto verzekerd. Wettelijk is het verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kan je gedekt worden voor schades die je bij anderen aandoet. Voor dekking bij andere situaties kan je altijd een hogere autoverzekering afsluiten. Met een beperkte cascoverzekering zal je meer gedekt. Als je volledig gedekt wilt worden, kan je een keuze maken om een allrisk verzekering af te sluiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Autofans kunnen hun hart ophalen hier op klaasvisserbmw.nl. Jij ook! Check onze leuke blogs over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ klaasvisserbmw.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden