Klaas Visser BMW

Wat is letselschade en waar valt het onder?

Geplaatst op

Letselschade, bij de ene groep gaat misschien al wel een belletje gaan rinkelen en bij de andere groep komen er allemaal vraagtekens op. De een die kan het wel voorstellen, maar heeft het nog nooit meegemaakt en de ander heeft er nare gedachtes bij omdat diegene het al heeft meegemaakt. 

Kortom, het is een belangrijk onderwerp dat we gaan behandelen, zodat zich iedereen straks op een goede manier kan inleven in de ander. 

Wat is eigenlijk letselschade?

Letselschade of materiële en immateriële schade wat je opbouwt, zodra je bij een ongeval bent betrokken. In dit geval ligt de oorzaak van de schade niet bij jou maar bij iemand anders.

Je kan letterlijke schade oplopen zoals lichamelijke verwondingen (materiële). Ook kan je  immateriële schade. Dit is schade die je niet kunt oplossen. Hierbij moet je denken aan dingen als psychische problemen.

Letselschade opgedeeld in 4 groepen

Je kan letselschade altijd verdelen in vier verschillende groepen. Deze bestaan uit: een aanrijding, bedrijfsongeval, verkeersongeval of medische fout. Deze vier gevallen zijn altijd door iemand anders veroorzaakt en hoef je de schuld nooit, maar ook echt nooit bij jezelf neer te leggen. 

Kan je als naaste of nabestaande iemand aanklagen?

Ja natuurlijk kan dat! Wanneer een naaste of nabestaande iemand heeft verloren vanwege een ongeluk, kan je die persoon die het ongeval heeft veroorzaakt, aanklagen bij een letselschade advocaat. Een tweede optie is om een rechtszaak aan te spannen bij een rechter. 

Het maakt niet uit voor welke optie je gaat, je kan op beiden manieren de schadeclaim verdienen en het probleem uiteindelijk oplossen. 

Samenvatting van de blog

Als je een van de vier gevallen hebt meegemaakt, is dat nooit jouw eigen probleem. Letselschade wordt namelijk altijd veroorzaakt door de ander. Hierbij moet je aan voorbeelden denken: iemand die onder invloed aan het rijden is of iemand op zijn telefoon zit en niet oplet.  

Een goede letselschade advocaat vinden is lastig. Wij hebben er eentje die zeker bij je past en ook nog eens goede zorgen biedt. Doe de test of je recht op schadevergoeding hebt en neem contact op met de letselschade advocaat, door op de link te klikken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Autofans kunnen hun hart ophalen hier op klaasvisserbmw.nl. Jij ook! Check onze leuke blogs over de autowereld.

Contactgegevens

Via info @ klaasvisserbmw.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden